Bezlepková pizza

IMG_20181109_082557_673

340g bezlepkové mouky (použijeme 240 g rýžové mouky a 100 g kukuřičné, případně pohankové)sušené droždí , 180ml vlažné vody, 2 vejce, 1 lžičku třtinového cukru,1 lžičku soli.
Nejdříve necháme vykynout kvásek s vlažnou vodou, droždím a lžickou cukru 15min, ten poté smícháme se solí a moukou, vejci, vypracujeme v těsto a necháme hodinu kynout. Vytvarujeme pizzu (množství je na 3pizzy, popř. Na pečícím papíru vyložený plech), kterou pomažeme rajčatovou omáčkou z rajčatového protlaku, bylinek a česneku. Poklademe surovinami dle chuti-tofu, sýry, zelenina, žampiony, popřípadě šunka.
Zapečeme v troubě na 200st 20min. Vhodné k obědu. IMG_20181109_082557_673