Špaldový chléb

IMG_20181230_080729

Pokud rádi, ale i neradi pečetě, je tu pro Vás tip na jednoduchý chléb, ze špaldové mouky.IMG_20181230_080729
Chléb si upeče i úplný začátečník , potřeba je 350g špaldové mouky, kterou přesejete přes sítko, smícháte s 10g rozdroleného droždí(ne u nizkohis.diety, tam bez či s  bio jedlou sodou/vinným kamenem), 5-10g mořské soli, podle sebe semínka, nebojte se i více 2-3 hrsti dyňových semínek (pokud nemáte upraveny jídelníček Nizkohistaminovou dietou, můžete i slunečnici, lněné semínko,…) A 2-3dcl vody. Ingredience postupně smícháme a vypracujeme v těsto. Pokud se lepí, přidáme mouku. Těsto dáme do misky a na teplém místě necháme 30min kynout, nebojte se toho, když bochánek moc nevykyne 🙂 poté můžete dát těsto buď do vymazané formy na biskupský chléb, nebo jako my vytvarovat bochánek a dát na pečící papír a plech do trouby. Malý tip-do trouby dejte společně i mísu s vodou 🌻 pečte v předehřáté troubě na 250st cca 30-40min.