top of page

Červené kari a jasmínová rýže

  • Obrázek autora: GoMango
    GoMango
  • 25. 3. 2020
  • Minut čtení: 1


Potřebujeme 450 g kuřecích prsou, 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 velké lžíce červené kari pasty, 1 stonek citrónové trávy (vyrostla mi v květináčku, ale nemusí být), kousek zázvoru, 0,5l zeleninového vývaru, 0,5l kokosového mléka, 1lžíce medu, šťáva z 1/2 limetky, 1/2 lilku, 1  mrkev, červená paprika, 2 hrsti lusků,

čerstvé chilli, koriandr, bazalka.


Veškeré suroviny nakrájíme na nudličky, rozpálíme wok pánev na které nejprve osmahneme kari pastu, zázvor a trochu chilli s citronovou trávou. Přidáme maso a necháme zatáhnout. Poté vývar, kokosové mléko, med, šťávu z limetky a necháme povařit. Na závěr lilek, mrkev a fazolové lusky s paprikou. Vše ještě asi 5 min povaříme s koriandrem a zdobíme bazalkou.


Podáváme s jasmínovou rýží k obědu. (Já vše smíchala dohromady ještě na pánvi a na talíři dozdobila rajčetem s mozzarelou a bazalkou-ač dvě odlišné kuchyně, společně chutnaly dobře :) )

Kommentare


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page