
Jste-li fanoušky cizrny a vaříte s ní rádi, tak vám s potěšením oznamujeme, že s ní budete vařit ještě radši. Pro výrobu této nadýchané čokoládové mousse jsme totiž použili vodu z plechovkové cizrny, která je také známá pod názvem aquafaba. Při troše trpělivosti z ní vyšleháte krásnou pěnu. Budete tedy potřebovat:
• 140 g aquafaby (v lidlu jsou k dostání sklenice s vařenou cizrnou, která v sobě má cca 180 g aquafaby)
• 100 g alespoň 70% čokolády
• lžička kvalitního vanilkového extraktu (nikoliv vanilkové aroma)
Nejprve rozpusťte čokoládu ve vodní lázni. Poté ji můžete dát stranou chladnout. Než čokoláda vychladne, vyšlehejte aquafabu. Nám to trvalo něco kolem 20 minut a hotová pěna z ní bude o něco řidší než z bílků. Až bude čokoláda studená, stačí ji přimíchat spolu se lžičkou vanilkového extraktu do cizrnového sněhu, rozdělit na 4 porce a dát přes noc ztuhnout do lednice. Ozdobic doporučujeme malinami a bazalkou.
Dobrou chuť!🧡
Comentarios