top of page

Řízek v mandlovo-parmazánové strouhance


Řízek byste tu nečekali, že? A když k němu dodáme, že je pečený v troubě v mandlovo-parmazánové strouhance, hned to dává smysl...potřebujete na něj:

•maso dle libosti (my použili telecí)

•mandle, které namelete do strouhanky (na 2 řízky 30 g mandlí plátků)

•nastrouhaný parmazán (stejné množství jako mandlí)

•vajíčko NEBO jogurt

•sušený česnek, sůl, pepř

Pokud máte více času, nechte maso marinovat v jogurtu alespoň 2 hodiny nebo přes noc. Je pak krásně křehké. Jogurt si dochuťte dle libosti.

Troubu jsme si předehřáli na poměrně vysokou teplotu 250 stupňů. Maso jsme osolili a opepřili. V míse jsme smíchali namleté mandle, parmazán a špetku sušeného česneku. Pokud jste maso marinovali, nechte okapat přebytečný jogurt a obalte ve strouhance (nenechávejte tam maso ležet moc dlouho). Pokud jste nemarinovali, dobře poslouží i klasická metoda namočení do vejce. Postup se strouhankou je stejný. Maso jsme pak pekli asi 20 minut - pokud by se vám maso zdálo ještě syrové a mandle by už hnědly, nebojte se řízky přikrýt, snížit teplotu a dopéct. Jako přílohu jsme zvolili pečenou batátu, kterou jsme jen rozpůlili, potřeli olivovým olejem, okořenili solí, pepřem a chilli a pekli ve slupce a v alobalu asi 40 minut nebo dokud nebyla měkká. Pak jsme ji přímo ve slupce rozšťouchali a přidali k ní ještě houby na cibulce.

Comments


bottom of page