Špaldovo-pohanková bábovka s goji



Pro rychlou přípravu používám hrníčkovou metodu. Připravíme si 2 hrníčky mouky pohankovou a špaldovou v poměru 1:1 , 3 domácí vajíčka, 1/3 hrníčku třtinového cukru, 1 hrníček sojového mléka, 2 PL kokosového oleje (používám BIO od Saloos), kypřící prášek do pečiva nejlépe bez fosfátů ( např. zn. Provita), sáček vanilkového cukru (BIO ze zdravé výživy), 1PL agávového sirupu ( BIO CountryLife) a na dochucení hrst goji (kustovnice čínské), 1/2 hrsti drceného lněného semínka, dýňová semínka, vlašské ořechy, rozinky, mletý mák, špetka skořice a muškátového oříšku.

Smícháním všech ingrediencí vznikne těsto, které nalijeme do vymazané pečící formy, kterou jsem vysypala krupicí a dáme péci do rozehřáté trouby na 180 °C přibližně na 30 minut. Bábovku zkontrolujeme píchnutím špejlí a pokud těsto nepřilne, tak máme upečeno. Zdravé mlsání je na světě. Dobrou chuť 🙂

TIP GoMango: Bábovku podávejte ráno na snídani společně s jogurtem nebo proteinem. Také lze zařadit k dopolední svačině.