Bílkovo-špenátová omeleta



Zbylo Vám z vánočního pečení více bílků a nevíte co s nimi? Zkuste bílkovo-špenátovou omeletu. Skvělá low carb (nízko sacharidová) variace pro oběd nebo večeři. Nahřátou teflonovou pánev zlehka potřete olivovým olejem a naběračkou nalijte zhruba 2 bílky. Nechte zatáhnout, až zbělají. Poté na bílky přeneste zcela rozmrazený, odkapaný listový špenát. Pokud použijete čerstvé špenátové listy, musíte je lehce předem podusit. Špenát ochuťte solí, pepřem a třeným česnekem. Na špenát naběračkou nalijte další bílky, které ho překryjí. Povrch posolte a posypte libovolným kořením. Pod pokličkou nechte na mírném ohni řádně propéct. K omeletě můžete připravit například rybu nebo jen zeleninu. A vzhledem k tomu, že se jedná o nízkokalorické jídlo můžete si dovolit pokrm zpestřit například domácí majonézou.