Batátový koláč s mletým masem



Ingredience:

Batátová vrstva:

2 – 3 batáty dle velikosti

3 vejce

100 ml kokosového mléka

tymián, sůl, pepř, rozmarýn

Masová vrstva:

500 g mletého hovězího masa

1 cibule

kokosový olej / ghí

sůl, pepř

Postup:

1. Uvaříme batáty ve slupce, oloupeme a nastrouháme.

2. K nastrouhaným batátům přidáme kokosové mléko, 3 vejce a dle chuti sůl, pepř a tymián. Vše rozmixujeme. (Směs bude malinko řidší, nelekejte se)

3. Připravíme si masovou vrstvu – orestujeme cibulku, maso, osolíme, opepříme (dle chuti přidáme další koření) a podusíme.

4. Formu na koláč vysteleme alobalem a celé dno pokryjeme masovou směsí. Na to na rovnoměrně nalijeme batátovou směs a posypeme ji rozmarýnem.

5. Dáme péct do trouby rozehřáté na 180 – 200 stupňů a pečeme cca 30 – 40 min.