Bezlepková roláda


Dát si sladké, ale přitom neudělat chybu? Připravte si:

4 vajíčka

3 lžíce Agáve či jiného sladidla

3 lžíce mandlové "mouky"

1 lžičku vinného kamene

250 g ricotta sýru

banán/borůvky

4 bílky jsme vyšlehali v tuhý sníh, žloutky jsme vyšlehali s 1 lžíci agáve do pěny a "mouku" smíchali s vinným kamenem. Poté jsme vše společně velmi pomalu smíchali v těsto. Hotové těsto jsme rozprostřeli na pečící papír na plech a dali na 8-10 minut do trouby. Těsto jsme poté srolovali a dali vychladnout. Mezitím jsme si ricottu smíchali s 2 lž. agáve, poté krémem naplnili roládu, přidali banán, borůvky a stočili. Po vychladnutí jsme nakrájeli na odpolední svačinu.