Bezlepkové lasagne



Na přípravu potřebujeme:

500 g mletého hovězího masa, či 250 g soja granulátu

0.5 l zeleninového vývaru

500 g loupaných rajčat v plechovce

2 velké mrkve

1 celer (může být i řapíkatý)

1 cibule

2 lžičky oregana

špetka muškátového oříšku

lžička soli, pepře a oleje

bezlepkové lasagne


Bešamel

0.5 l nízkotučného kefíru

200 g strouhaného sýru do 20 % tuku

2 lžíce Hrašky


Na kapce oleje jsme opekli nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přidali mleté maso (uvařený granulát), osolili, opepřili. Přidali rajčata, oregano, muškátový oříšek a zalili vývarem. Vařili cca 30 minut na mírném plameni. Mezitím jsme si připravili bešamel, kde se všechny ingredience promíchaly dohromady.

Do připravené zapékací mísy jsme poté vrstvili lasagne, bešamel a rajčatovou směs, kterou jsme v troubě pekli na 180 st 30 minut. Porcí v míse bylo přibližně 6-7. Lasagne jsou vhodné k obědu podávané s čerstvým salátem.