Na přípravu potřebujeme:
500 g mletého hovězího masa, či 250 g soja granulátu
0.5 l zeleninového vývaru
500 g loupaných rajčat v plechovce
2 velké mrkve
1 celer (může být i řapíkatý)
1 cibule
2 lžičky oregana
špetka muškátového oříšku
lžička soli, pepře a oleje
bezlepkové lasagne
Bešamel
0.5 l nízkotučného kefíru
200 g strouhaného sýru do 20 % tuku
2 lžíce Hrašky
Na kapce oleje jsme opekli nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Přidali mleté maso (uvařený granulát), osolili, opepřili. Přidali rajčata, oregano, muškátový oříšek a zalili vývarem. Vařili cca 30 minut na mírném plameni. Mezitím jsme si připravili bešamel, kde se všechny ingredience promíchaly dohromady.
Do připravené zapékací mísy jsme poté vrstvili lasagne, bešamel a rajčatovou směs, kterou jsme v troubě pekli na 180 st 30 minut. Porcí v míse bylo přibližně 6-7. Lasagne jsou vhodné k obědu podávané s čerstvým salátem.
コメント