Bezlepkový tvarohový koláč



Na tento jednoduchý a zdravý koláč budeme potřebovat:

1/2 hrnku pohankové mouky

1/2 hrnku rýžové mouky – smícháme s 1 práškem do pečiva

1 hrnek mléka (mandlové, rýžové nebo sojové)

1/2 hrnku oleje

sůl

1 polévková lžíce marmelády, medu nebo javorového sirupu

1 tvaroh

1 odměrka proteinového prášku

2 vejce

Všechny ingredience smícháme dohromady v hladké těsto. Poté do těsta přidáme sezónní ovoce, mák, ořechy, mandle či jiná semínka. Vrch koláče ozdobíme ovocem a semínky dle vlastní fantazie.

Pečeme v předehřáté troubě do zlatova.

Koláč je vhodný jako sladká varianta snídaně – např. na víkend a nejlépe se sojovým kakaem s ajurvédou nebo doplněný buď o 1x bílý jogurt, nebo proteinový nápoj.

Pokud se přidá více ořechů nebo máku, menší kousek může nahradit též dopolední svačinu.