Cuketová pizza



V cuketové sezoně není nikdy dost cuketových receptů. Toto jednoduché bezlepkové těsto můžete navrch pokládat naprosto libovolnými ingrediencemi a tím vytvořit spoustu variant podle vaší chuti. Potřebujete 1 střední cuketu nastrouhanou nahrubo. Osolíte a po chvíli vymačkáte přebytečnou vodu. K cuketě přidáte 2-3 vejce, kmín, majoránku, česnek a na jemno pokrájenou bílou cibuli, špetku pepře a přidáte Hrašku k zahuštění, případně trochu kukuřičné strouhanky. Těsto promísíte, podle chuti doplníte bylinkami a kořením, případně zahustíte Hraškou a přenesete na pečící papír. Povrch potřete olivovým olejem a dáte péct do trouby na 180-200 st. Pečetě dozlatova až se okraje odchlipují od pečicího papíru. Nakonec můžete udělat křupavější povrch grilem. Zbytek už je na vaši fantazii.