Hlíva se Šmakounem


2 cibule, nakrájené nadrobno

2 lžíce mleté sladké papriky

špetka mletého kmínu

500g hlívy ústřičné, nakrájené na větší kousky

2 stroužky česneku

1 litr zeleninového vývaru nebo vody

sůl a čerstvě mletý pepř

2 červené nakrájené papriky

rozemnutá majoránka

Šmakoun

Pár kapek oleje


Na kapce oleje jsme opékali cibuli zhruba 5 minut doměkka. Přidali všechno koření a krátce opekli (pozor aby paprika nezhořkla). Přisypali nakrájenou hlívu a také krátce opekli. Přihodili česnek, zalili vývarem nebo vodou, osolili, opepřili a vařili asi 15 minut. Ke konci přidali nakrájené papriky a Šmakoun a vařili 5-10 minut, dokud nebyly houby měkké. Dle chuti dochutili majoránkou.