Jáhlové muffiny



Suroviny:

200 g jáhel (váha v neuvařeném stavu)

500 ml vody

1 kelímek nízkotučné zakysané smetany

2 lžíce arašídového másla

2 vejce

1 lžíce bramborového škrobu

vanilka nebo vanilkový cukr

javorový sirup, ev. datlový sirup nebo jiné sladidlo

1 – 2 hrsti goji

1 – 2 hrsti drcených vlašských ořechů

1 – 2 čtverečky 70% čokolády

nasekané na kousky

špetka soli.


Příprava:Jáhly důkladně propláchnut, vařit ve vodě s trochou soli tak dlouho, až vodu téměř pohltí, poté ještě nechat cca 10 minut odstát do změknutí.Vychladlé uvařené jáhly přendat do mísy, přidat arašídové máslo, vejce, vanilku, kysanou smetanu, sirup a rozmixovat dohladka. Poté přidat goji, ořechy, čokoládu a škrob. Vše důkladně promíchat a plnit do formiček na muffiny.

Péct v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut. Doba pečení závisí podle toho, jak která trouba peče. Doporučuji hlídat po 10 minutách.

Poznámka: dochutit lze čímkoli, toto je