Suroviny:
200 g jáhel (váha v neuvařeném stavu)
500 ml vody
1 kelímek nízkotučné zakysané smetany
2 lžíce arašídového másla
2 vejce
1 lžíce bramborového škrobu
vanilka nebo vanilkový cukr
javorový sirup, ev. datlový sirup nebo jiné sladidlo
1 – 2 hrsti goji
1 – 2 hrsti drcených vlašských ořechů
1 – 2 čtverečky 70% čokolády
nasekané na kousky
špetka soli.
Příprava:Jáhly důkladně propláchnut, vařit ve vodě s trochou soli tak dlouho, až vodu téměř pohltí, poté ještě nechat cca 10 minut odstát do změknutí.Vychladlé uvařené jáhly přendat do mísy, přidat arašídové máslo, vejce, vanilku, kysanou smetanu, sirup a rozmixovat dohladka. Poté přidat goji, ořechy, čokoládu a škrob. Vše důkladně promíchat a plnit do formiček na muffiny.
Péct v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů asi 30 minut. Doba pečení závisí podle toho, jak která trouba peče. Doporučuji hlídat po 10 minutách.
Poznámka: dochutit lze čímkoli, toto je
Comments