Jablkový bezlepkový dezert



V sezoně zralých jablek můžete udělat jednoduchý dezert. Zralá jablka (cca 1 kg) oloupejte a nastrouhejte nahrubo nebo na plátky, či nakrájejte. Převeďte do většího hrnce přidejte trochu vody, špetku soli, mletou skořici a citronovou šťávu. Pokud jsou jablka hodně kyselá, můžete přidat 2 lžíce třtinového cukru nebo medu. Směs rozvařte na mírném ohni pod pokličkou alespoň 45 minut. Pak do trošky studené vody rozmíchejte 1 vanilkový bezlepkový pudink a přilijte do rozvaru. Promíchejte a provařte 2 minuty a přelijte do vychlazené libovolné formy. Nechte přes noc ztuhnout v chladničce. Pro servírování přidejte umíchaný nízkotučný tvaroh abyste vyrovnali příjem bílkovin a sacharidů