top of page

Jablkový bezlepkový dezert



V sezoně zralých jablek můžete udělat jednoduchý dezert. Zralá jablka (cca 1 kg) oloupejte a nastrouhejte nahrubo nebo na plátky, či nakrájejte. Převeďte do většího hrnce přidejte trochu vody, špetku soli, mletou skořici a citronovou šťávu. Pokud jsou jablka hodně kyselá, můžete přidat 2 lžíce třtinového cukru nebo medu. Směs rozvařte na mírném ohni pod pokličkou alespoň 45 minut. Pak do trošky studené vody rozmíchejte 1 vanilkový bezlepkový pudink a přilijte do rozvaru. Promíchejte a provařte 2 minuty a přelijte do vychlazené libovolné formy. Nechte přes noc ztuhnout v chladničce. Pro servírování přidejte umíchaný nízkotučný tvaroh abyste vyrovnali příjem bílkovin a sacharidů

Comments


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page