Jarní nádivka s kopřivami


6 plátků proteinového chleba

8 vajec

500 g bio hovězí maso do 10 % tuku

pepř, sůl, koření dle chuti

dvě hrsti listů kopřivy - použili jsme horní listy, spodní mají už tužší nať. Před zpracováním jsme je pořádně opláchli, samozřejmě jsme netrhali kopřivy u silnice, ale hezky v lese 🙂

hrst petržele

1 pórek

1 jarní cibulka

1/2 prášku do pečiva

Místo klasického pečiva jsme do nádivky použili proteinový chléb (Lidl), který jsme nakrájeli na menší kostičky a v misce zalili mlékem, aby byl chléb zcela ponořen. Oddělili jsme žloutky a bílky. Z bílků jsme vyšlehali sníh. Žloutky smíchali v míse s hovězím masem a pořádně osolili a opepřili. Pokrájeli jsme listy kopřiv, petržel, jarní cibulku, pórek a přidali k masu. Do směsi můžete použít další koření podle chuti např. kmín. Dále jsme přidali kypřicí prášek. Z chleba jsme vymačkali přebytečné mléko a také přidali do směsi. Vše jsme pořádně prohnětli a na závěr lehce zapracovali sníh. Pekli jsme 30 minut na 200 stupňů v máslem vymazaném pekáči. Jako přílohu jsme zvolili kysanou zeleninu.