Květákové muffiny


Slané muffiny na všechny způsoby jsou skvělou odpolední svačinou. Tyto mají jako základ do měkka uvařený květák, vysoko procentní (alespoň 94% masa) šunku a navrch nastrouhaný sýr eidam. Jako koření na květák jsme zvolili drcený kmín, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a čerstvou petrželku. Na 12 muffinů jsme použili 10 vajec velikosti S - s většími vejci bychom začali tak se 7 kusy a eventuelně bychom přimíchali další. Nejprve jsme do formiček dali okořeněnou květákovou směs, na to nakrájenou šunku, to celé jsme zalili našlehaným vajíčkem a zasypali sýrem. Nezapomeňte, že muffinové formičky není dobré plnit až po okraj - nechte si alespoň 5 mm rezervu od okraje, ať vám našlehaná vajíčka v troubě nevytečou.