top of page

Mrkvová pomazánka s uzeným tofu

  • Obrázek autora: GoMango
    GoMango
  • 26. 3. 2020
  • Minut čtení: 1


Suroviny: 4 větší mrkve, 1 kostka uzeného tofu (cca 150g), 1/2 kostky bílého tofu, 1 menší červená cibule, 1 stroužek česneku, hrst nasekaných slunečnicových semínek, polévková lžíce drceného lněného semínka, olivový olej, sůl, pepř, uzená paprika, kurkuma, majoránka.

Postup: Na olivovém oleji krátce orestujeme nasekanou cibuli a mrkev, přidáme po 1/2 lžičce koření a sůl. Podlijeme malým množstvím vody a dusíme tak, aby mrkev zůstala trošku křupavá a necháme chladnout. Mezitím do velké misky nastrouháme uzené tofu na jemno, přidáme všechna semínka, prolisovaný česnek a bílé tofu – to nejprve v menší misce rozmixujeme s vodou a troškou soli na jemnou konzistenci, v pomazánce bude místo majonézy. Smícháme vše ostatní, můžeme ještě dokořenit, případně můžeme přidat malinko vody kvůli konzistenci.

TIP: Pomazánku si vychutnejte s žitným chlebem ke snídani nebo s knackebrotem na odpolední svačinu. Vždy doplňte čerstvou zeleninou. Doporučujeme také pomazánku spestřit nasekanými ořechy, my použili asi 7 vlašských.

Comments


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page