Jedno rychlé bezlepkové a chutné cukroví na poslední chvíli. K 4 bílkům přidáme špetku soli a začneme vyšlehávat ručním šlehačem. Postupně do bílků přidáváme třtinový cukr a trochu citrónové kůry z bio citronů. Množství cukru podle chuti mezi 100 a 200 g. Jakmile je směs vyšlehaná, přidané na jemno namleté lískové oříšky a mandle. Poměr libovolný podle chuti. Lze vyrobit jenom z ořechů nebo jenom z mandlí. Množství upravit tak, aby výsledná směs měla polotuhou konzistenci. Když lžičkou položíte kousek na pečící papír, neměl by se moc roztékat. Směs je nejlepší naplnit do sáčku a bez špičky dávkovat malé kopečky na pečící papír. Pečeme v horkovzdušné troubě při 160°C pomalu zhruba 20 minut a poté necháme na horkém plechu dojít. Poté udržovat v suchu třeba v krabičce na radiátoru, aby zůstaly křupavé.
top of page
bottom of page
コメント