Pečený květák



2 porce:

300 g květáku

1 velkou cibuli

4 stroužky česneku

250 g hub (mohou být i žampiony)

200 g tempehu

4 lžíce olivového oleje

1 lžíce kari koření, kurkuma, masala

1 lžička soli, římského kmínu, uzené papriky

1 limetka


Rozdělili jsme květák na růžičky, cibuli nakrájeli na plátky, přidali 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku a nakrájené houby s tempehem. Marinádu jsme připravili z olivového oleje, který jsme smíchali s kari kořením, kurkumou, masala kořením (není nutné), solí, římským kmínem a uzenou paprikou. Směs květáku, hub, cibule a tempehu jsme poté potřeli marinádou. Vše jsme společně pekli na pekáči s pečícím papírem cca 30 min, kdy jsme směs několikrát promíchali. Po vytažení z trouby jsme pokapali podle chuti limetkou. Vhodné k obědu, může být doplněno o hummus.