
2 porce:
300 g květáku
1 velkou cibuli
4 stroužky česneku
250 g hub (mohou být i žampiony)
200 g tempehu
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kari koření, kurkuma, masala
1 lžička soli, římského kmínu, uzené papriky
1 limetka
Rozdělili jsme květák na růžičky, cibuli nakrájeli na plátky, přidali 4 stroužky na plátky nakrájeného česneku a nakrájené houby s tempehem. Marinádu jsme připravili z olivového oleje, který jsme smíchali s kari kořením, kurkumou, masala kořením (není nutné), solí, římským kmínem a uzenou paprikou. Směs květáku, hub, cibule a tempehu jsme poté potřeli marinádou. Vše jsme společně pekli na pekáči s pečícím papírem cca 30 min, kdy jsme směs několikrát promíchali. Po vytažení z trouby jsme pokapali podle chuti limetkou. Vhodné k obědu, může být doplněno o hummus.
Comments