top of page

Polévka z pečeného lilku s rukolovým pestem

  • Obrázek autora: GoMango
    GoMango
  • 16. 8. 2021
  • Minut čtení: 1

Jestli nás v poslední době něco opravdu překvapilo svou chutí, tak je to určitě tato polévka z pečeného lilku s rukolovým pestem😍

• 2 větší lilky

• žlutá cibule

• 2 stroužky česneku

• 1 střední brambora

• 100 ml olivového oleje

• 500 ml sojového mléka (můžete použít i kravské)

• pepř a sůl

Na pesto

• hrst rukolových lístků

• 40 g parmezánu

• 40 g ořechů (my použili vlašské)

• 100 ml olivového oleje

• 1 utřený stroužek česneku

Lilky jsme potřeli olejem a dali péct na 30 minut do trouby na 220°C. Mezi tím jsme nasekali cibuli, česnek a bramboru nakrájeli na kostky o hraně 1 cm. Pokud stihnete v tomto mezičase i pesto, začněte rozmixováním všech surovin, kromě oleje. Ten pak přilijte na konec pro zjemnění směsi. Lilky po vyjmutí z trouby nechte zchladnout, podélně je rozřízněte a vydlabejte dužinu. Tu pak nakrájejte nahrubo. V kastrolu na středním ohni rozehřejeme 2 PL oleje, přidáme cibuli, necháme zpěnit. Pak přidáme česnek, bramboru a 2 minuty mícháme a restujeme. Pak přidáme lilek, osolíme a opepříme. Přilijeme mléko s 500 ml vody a vaříme, dokud nejsou brambory měkké. Poté polévku rozmixujeme a během mixování přidáme zbylý olivový olej, případně dosolíme a dopepříme. Podáváme s pestem, trochou olivového oleje a čerstvými klíčky. Dobrou chuť🧡

Comments


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page