Omáčka:
2 cibule
3 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
200g čerstvých rajčat
1 malá cuketa
sůl, pepř
hrst bazalky
Falafel:
1 cibule
3 stroužky česneku
200g cizrny
hrst petrželky
1 pl lžíce oleje, římského kmínu
sůl, pepř
2 lžíce Hrašky
Na oleji jsme opekli pokrájenou cibuli s česnekem. Přidali nastrouhanou cuketu a míchali dohromady asi 5 minut. Do pánve jsme dali čerstvá i konzervovaná rajčata, ochutili solí a kořením a nasypali hrst bazalky. Rozmixovali jsme do hladka.
Falafel jsme tu popisovali několikrát, s petrželkou nebo kopřivou v tento čas je výborný.
Cizrnu jsme den předem namočili do vody, další den propláchli vodou. Rozmixovali s cibulí, česnekem, petrželkou, olejem, kmínem, solí a pepřem. Přidali Hrašku, vytvarovali placičky a pekli v troubě.
Hotová omáčka s falafelem je vhodná k obědu s cizrnovými těstovinami.
Commentaires