top of page

Rajčatová omáčka a falafel



Omáčka:

2 cibule

3 stroužky česneku

1 plechovka loupaných rajčat

200g čerstvých rajčat

1 malá cuketa

sůl, pepř

hrst bazalky


Falafel:

1 cibule

3 stroužky česneku

200g cizrny

hrst petrželky

1 pl lžíce oleje, římského kmínu

sůl, pepř

2 lžíce Hrašky


Na oleji jsme opekli pokrájenou cibuli s česnekem. Přidali nastrouhanou cuketu a míchali dohromady asi 5 minut. Do pánve jsme dali čerstvá i konzervovaná rajčata, ochutili solí a kořením a nasypali hrst bazalky. Rozmixovali jsme do hladka.

Falafel jsme tu popisovali několikrát, s petrželkou nebo kopřivou v tento čas je výborný.

Cizrnu jsme den předem namočili do vody, další den propláchli vodou. Rozmixovali s cibulí, česnekem, petrželkou, olejem, kmínem, solí a pepřem. Přidali Hrašku, vytvarovali placičky a pekli v troubě.

Hotová omáčka s falafelem je vhodná k obědu s cizrnovými těstovinami.

Commentaires


bottom of page