Na přípravu polévky potřebujeme:
1 cibuli
1 lžíci mleté papriky
3 stroužky česneku
4 lžíce rajčatového pyré
3 mrkve
3 řapíky celeru
400 g konzervovaných rajčat
1 litr kvalitního zeleninového vývaru
250 g semolinových špenátových tortellin
1 hrst bazalky, sůl, pepř
Na ozdobení květák, zázvor a tofu
Na kapce oleje jsme opekli nakrájenou cibulku, česnek, rajčatové pyré a papriku. Mrkev a celer nakrájeli na kousky velikosti sousta a společně opékali dalších 5 minut. Poté jsme do hrnce přidali rajčata a vývar, podle chuti osolili a opepřili a vařili cca 10 min do změknutí zeleniny. Na závěr do polévky vmíchali uvařené tortellini s bazalkou.
Polévku servírujeme horkou, posypanou nastrouhaným květákem, zázvorem a tofu s kapkou olivového oleje. No porci cca 2-3 tortellini.
Comments