Rajčatová polévka se špenátovými tortellinami



Na přípravu polévky potřebujeme:

1 cibuli

1 lžíci mleté papriky

3 stroužky česneku

4 lžíce rajčatového pyré

3 mrkve

3 řapíky celeru

400 g konzervovaných rajčat

1 litr kvalitního zeleninového vývaru

250 g semolinových špenátových tortellin

1 hrst bazalky, sůl, pepř

Na ozdobení květák, zázvor a tofu


Na kapce oleje jsme opekli nakrájenou cibulku, česnek, rajčatové pyré a papriku. Mrkev a celer nakrájeli na kousky velikosti sousta a společně opékali dalších 5 minut. Poté jsme do hrnce přidali rajčata a vývar, podle chuti osolili a opepřili a vařili cca 10 min do změknutí zeleniny. Na závěr do polévky vmíchali uvařené tortellini s bazalkou.

Polévku servírujeme horkou, posypanou nastrouhaným květákem, zázvorem a tofu s kapkou olivového oleje. No porci cca 2-3 tortellini.