Rybí pomazánka



Chcete tip na extrémně rychlou a přitom výbornou a zdravou večeři nebo vydatnou svačinu? Je to jednoduché, na 4 porce potřebujete:

1 bílou cibuli

1 celou uzenou makrely

1 kelímek cottage sýra (150 g)

1 lžíce hořčice

Pepř, citronová šťáva

Proteinovy chléb

Maso z makrely jsme rozebrali, očistili a zbavili kostí, cibuli jsme oloupali a pokrájeli na malé kousky. Maso, cibuli, celý cottage sýr, hořčici jsme rozmixovali tyčovým mixérem a vytvořili jemnou pomazánku. Pro dochucení postačí špetka pepře a vymačkané citronové šťávy. Pomazánku není potřeba solit, samotné maso makrely je dostatečně slané. Takto připravenou pomazánku jsme namazali v silnější vrstvě na proteinový chléb. Porce tak obsahuje dostatek bílkovin a zdravých tuků, není potřeba přidávat máslo nebo majonézu. Stačí doplnit čerstvou zeleninou a večeře je během pár minut na stole.