Pokud Vám z králičí pečeně zbyl kousek masa, jako například nám kus hřbetu, můžete ho využít na zajímavou večeři. Na tento salát pro 2 osoby potřebujete:
200 g upečeného králičího masa
1 malou hlávku ledového salátu
1 papriku
1 rajče
150 g nakládaných sušených rajčat
4 lžíce vařené cizrny
1 hrst rukoly
1 hrst sýru Koliba
1 lžíce hořčice
1 lžíce rajčatového protlaku
1 lžíce bílého jogurtu
olivový olej, ocet, sůl, pepř a tymián.
Salát, papriku, rajčata jsme omyli, pokrájeli na kousky a v míse prohodili s cizrnou a rukolou. Mezitím jsme králičí maso natrhali na vlákna a naložili jej do marinády složené z 1 lžíce hořčice, 1 lžíce rajského protlaku, olivového oleje a tymiánu.
Na salát jsme připravili zálivku ze směsi olivového olej, 1 lžíce jogurtu, soli, pepře a kapky vinného octa.
Na porci salátu jsme pokladli trhané maso vyjmuté z marinády a nakonec porci posypali kousky sýra Koliba.
コメント