Salát s trhaným králičím hřbetem a cizrnou.



Pokud Vám z králičí pečeně zbyl kousek masa, jako například nám kus hřbetu, můžete ho využít na zajímavou večeři. Na tento salát pro 2 osoby potřebujete:

200 g upečeného králičího masa

1 malou hlávku ledového salátu

1 papriku

1 rajče

150 g nakládaných sušených rajčat

4 lžíce vařené cizrny

1 hrst rukoly

1 hrst sýru Koliba

1 lžíce hořčice

1 lžíce rajčatového protlaku

1 lžíce bílého jogurtu

olivový olej, ocet, sůl, pepř a tymián.


Salát, papriku, rajčata jsme omyli, pokrájeli na kousky a v míse prohodili s cizrnou a rukolou. Mezitím jsme králičí maso natrhali na vlákna a naložili jej do marinády složené z 1 lžíce hořčice, 1 lžíce rajského protlaku, olivového oleje a tymiánu.

Na salát jsme připravili zálivku ze směsi olivového olej, 1 lžíce jogurtu, soli, pepře a kapky vinného octa.

Na porci salátu jsme pokladli trhané maso vyjmuté z marinády a nakonec porci posypali kousky sýra Koliba.