Salát z čočky Beluga



Nenadýmavá luštěnina, kterou připravíte bez namáčení. Navíc má bohatý obsah bílkovin 24g na 100g výrobku. My jsme si ji připravili formou salátu, který nemá chybu👌

Na 250 g čočky jsme nakrájeli

• 1 větší šalotku najemno

• nasekali 2 lžičky zázvoru a 2 ČL česneku

• 2 řapíky celeru

• 2 mrkve

• 2 rajčata (+pár menších na ozdobu)

• 1 limeta

• kmín (pokud máte tak římský a mletý koriandr - obojí 1 lžíci)

• čerstvá rukola nebo špenát

• 1 dl bílého vína (dá se nahradit 1 lžící octa +1 lžíce cukru +1 dl vody)

Na pánvi jsme opekli šalotku, přidali k ní česnek se zázvorem a nechali asi 20 vteřin rozvonět. Poté jsme podlili vínem a nechali vypařit. Tuto směs jsme dali stranou a začali jsme opékat mrkev s celerem. Přidám k nim koření a po chvíli i rajčata. Po asi 5 minutách smíchám vše s čočkou. Nakonec k ní přimíchám čerstvou rukolu, rajčata a navrch zakapu limetkovou šťávou.

Dobrou chuť🧡