Dýně zrají, ale počasí nám stále moc nepřidává k chuti na polévku. Zkusili jsme proto tento skvělý salát z dýně, červené řepy a kozího sýra.
Menší dýni hokkaido jsme nakrájeli na tenké měsíčky, ochutili solí, pepřem, olivovým olejem a kořením garam masala. Pekli jsmena plechu asi 20 minut při 200 stupních. Mezi tím jsme oloupali řepu a nakrájeli na tenké plátky (malou řepu můžeme konzumovat čerstvou). Lze použít i nakládanou řepu nebo vyzkoušejte i pečenou. Když byla dýně uvnitř měkká a navrchu křupavá, vyndali jsme ji z trouby a spolu s červenou řepou a kozím sýrem servírovali. Navrch jsme salát ještě posypali sezamem a pokapali troškou olivového oleje. Salát je skvělý jako příloha k jakémukoliv masu.
Dobrou chuť!🧡
留言