Tradičně snídaňový pokrm jsme si upravili dle chuti a obsahu spíže. A výsledek chutná ještě lépe než originál.
• půl červené nebo žluté papriky nakrájené najemno
• šalotka najemno
• 6 žampionů
• hrnek uvařené červené čočky
• plechovka krájených rajčat
• hrst mraženého hrášku
• 2 lžíce koncentrovaného rajčatového protlaku
• lžička římského kmínu
• 1/2 lžičky kajenského pepře (přidejte nebo uberte podle toho, jak máte rádi pálivé)
• 4 vejce
• hrst nasekané petrželky
• sůl a pepř
• kozí sýr (může být i feta, čedar nebo jiný dle chuti)
Nejprve jsme nechali zpěnit šalotku na oleji, přidali jsme k ní papriku a nechali změknout. Pak jsme přidali houby, sůl a pepř a nechali společně opékat, dokud houby nezměknou. Další přišel do pánve protlak, všechno koření a opět jsme asi 2 minuty zvolna opékali. Směs jsme zalili plechovkou rajčat, přidali hrášek, opět jsme osolili a nechali prohřát. Po asi 5 minutách jsme přimíchali čočku a vytvořili jsme ve směsi 4 důlky na vajíčka. Rozklepli jsme vejce a jedno po druhém jsme je nalili do důlků. Pánev doporučujeme přikrýt pokličkou nebo druhou větší pánví, aby se vajíčka rychleji zatáhla. Nakonec jsme pokrm zasypali kozím sýrem, ještě jednou osolili a posypali petrželkou. Dobrou chuť🧡
Comments