• květák (celý vyjde tak na 4 porce)
• 1 mrkev, 1 řapík celeru, 1 cibule
• vejce (2 pro jednoho člověka)
• sůl, pepř, kmín
• jarní cibulka, limeta, houby, sezamová semínka k servírování
Květák jsme rozdělili na růžičky a rozmixovali v robotu na jemno tak, aby vypadal jako kuskus. Na pánev jsme přidali olej a na něm jsme opékali cibuli s mrkví a celerem. Až byla zelenina opečená, přidali jsme květák, podlili trochou vody, asi 1 dl, osolili , okořenili a nechali pod pokličkou dusit, dokud květák nezměkl. Pak jsme doprostřed směsi udělali důlek a vylili do něj všechna vejce. Ta jsme postupně míchali, dokud celá hmota neztuhla a pak jsme je osolili a smíchali s květákem. Vedle na pánvi jsme opekli houby a celý pokrm jsme naservírovali s kouskem limety, jarní cibulkou a sezamem. Skvěle také chutná se strouhaným sýrem nebo čímkoli kyselým, co doplní jemnou a nasládlou chuť květáku.
Dobrou chuť🧡
Comments