"Snickers" tyčinky




Těsto:

1 pl lžíce medu

2 pl lžíce kakaa

2 vajíčka

1 lžíce vinného kamene

30 ml vody


Krém:

50 g namočených kešu oříšků

50 g loupaných mandlí

120 g kokosového mléka (tuhá část)

50 g pomletých vloček

2 pl lžíce medu


Karamel:

Kokosové mléko (tekutá část)

2 pl lžíce medu

60 g arašídového másla


70% čokoláda, nesolené arašídy


Oddělili jsme žloutky od bílků. Žloutky jsme smíchali se zbytkem ingrediencí na těsto a poté promíchali s vyšlehaným bílkem. Směs jsme vylili na plech s pečícím papírem a dali péct na 10-15 minut do vyhřáté trouby. Mezitím jsme si chystali krém. Namočené ořechy jsme rozmixovali s tuhou částí kokosového mléka, vločkami a medem. Vznikl nám krém, který jsme dali na vychladlé těsto a vše společně dali chladit do lednice. Mezitím jsme si přichystali karamel, kde jsme ingredience společně vařili 10-15 min v kastrůlku, dokud směs nezhoustla. Poté jím polili krém, posypali arašídy a polili roztavenou čokoládou. Dali do lednice alespoň na hodinu ztuhnout. Před podáním nakrájeli.

Tyčinky berte jako dezert, tedy ideálně jako varianta snídaně, dopolední svačiny v kombinaci s proteinem, jogurtem... ❤️