Těsto:
1 pl lžíce medu
2 pl lžíce kakaa
2 vajíčka
1 lžíce vinného kamene
30 ml vody
Krém:
50 g namočených kešu oříšků
50 g loupaných mandlí
120 g kokosového mléka (tuhá část)
50 g pomletých vloček
2 pl lžíce medu
Karamel:
Kokosové mléko (tekutá část)
2 pl lžíce medu
60 g arašídového másla
70% čokoláda, nesolené arašídy
Oddělili jsme žloutky od bílků. Žloutky jsme smíchali se zbytkem ingrediencí na těsto a poté promíchali s vyšlehaným bílkem. Směs jsme vylili na plech s pečícím papírem a dali péct na 10-15 minut do vyhřáté trouby. Mezitím jsme si chystali krém. Namočené ořechy jsme rozmixovali s tuhou částí kokosového mléka, vločkami a medem. Vznikl nám krém, který jsme dali na vychladlé těsto a vše společně dali chladit do lednice. Mezitím jsme si přichystali karamel, kde jsme ingredience společně vařili 10-15 min v kastrůlku, dokud směs nezhoustla. Poté jím polili krém, posypali arašídy a polili roztavenou čokoládou. Dali do lednice alespoň na hodinu ztuhnout. Před podáním nakrájeli.
Tyčinky berte jako dezert, tedy ideálně jako varianta snídaně, dopolední svačiny v kombinaci s proteinem, jogurtem... ❤️
Comments