Svěží dezert


4 porce

Na těsto potřebujeme:

1 balení čokoládového pudinku

30 g (1 odměrka) čokoládového proteinu

1 lžička kypřícího prášku

2 vejce

2 lžičky kakaa

1 dcl mléka

1 lžíce agáve


Na krém:

300g Skyr jogurtu

150g ricotta sýru

30g vanilkového proteinu


Nejdříve jsme si připravili těsto. V míse jsme smíchali suché suroviny, k nim poté přidali a promíchali vejce, mléko a agáve. Vše nalili na formu s pečícím papírem a pekli cca 20 minut.

Vychladnuté těsto (korpus) jsme natrhali na menší kousky a dali na dno skleniček. U krému jsme také všechny ingredience smíchali dohromady a společně se sezónním ovocem (rybíz, třešně, angrešt,..) nanesli do skleniček. Dezert jsme nechali ztuhnout v ledničce.