Svačinová pomazána z makrely



• 1 uzená makrela

• 1 vanička tvarohu

• 1 jarní cibulka (nebo šalotka)

• volitelné: 3-4 ředkvičky

• snítka pažitky

• sůl, pepř

• 2 lžíce šťávy z citronu

Makrelu jsme obrali, smíchali s tvarohem, najemno nakrájenou pažitkou a jarní cibulkou. Pokud se rozhodnete přidat i ředkvičky, nejlépe je nastrouhejte na struhadle a vmíchejte do směsi. Poté jsme vše dochutili solí, pepřem a citrónovou šťávou. Lámete-li si hlavu, jak takovou pomazánku servírovat, doporučujeme recept na ricottové houstičky, které najdete v jednom ze starších příspěvků, nebo si ji můžete nabírat zeleninou pokrájenou na stripsy. Obě varianty jsou velice lahodné.

Dobrou chuť!🧡