top of page

Svatomartinská "husa" trošku jinak



bramborové knedlíky

půl kg brambor

1 lžička lněného semínka/1vejce

4 lžíce polohrubé mouky (zkuste špaldovou)

1 lžička soli


výpečky z tempehu

1 tempeh/tofu

velká cibule

3 stroužky česneku

1 lžíce oleje

sůl, pepř, kmín


Tempeh jsme si nakrájeli na plátky, společně s cibulí a česnekem. Promíchali s olejem a kořením a dali do zapékací mísy. Pekli jsme v troubě cca 30 minut. Mezitím jsme si připravili knedlíky, kdy jsme uvařené a vychladlé brambory nastrouhali na jemném struhadle, smíchali se semínkem, moukou a solí. Těsto nechali chvíli ležet a poté rozdělili na 3 menší šišky, které jsme vařili v osolené vodě cca 15 minut. Nakrájené knedlíky jsme podávali s výpečky a dušeným zelím.

Comments


bottom of page