
Ingredience na verzi indického kari jídla :
1 lžíce kokosového oleje
1 nakrájená cibule
2 stroužky česneku
3 lžičky nastrouhaného zázvoru
1 lžička mleté papriky
1 lžíce mleté kurkumy
1 lžička mletého kardamonu a římského kmínu
400 g konzervovaných krájených rajčat
75 g kešu oříšků, nejlépe namočených přes noc
250 ml vody
2 lžíce citronové šťávy
400 g nakrájeného tofu na kostky
sůl, pepř
Na oleji jsme opekli cibuli, česnek, zázvor a koření cca 15 minut. Přidali jsme rajčata, podle chuti osolili a opepřili a opět 15 minut povařili. Dali stranou, přidali kešu, vodu a citronovou šťávu a promixovali tyčovým mixérem dohladka. Do omáčky jsme přidali tofu a nechali chvíli prohřát v omáčce. Servírovali jsme k obědu s rýží a nasekaným koriandrem.
Comments