Tofu kešu masala



Ingredience na verzi indického kari jídla :

1 lžíce kokosového oleje

1 nakrájená cibule

2 stroužky česneku

3 lžičky nastrouhaného zázvoru

1 lžička mleté papriky

1 lžíce mleté kurkumy

1 lžička mletého kardamonu a římského kmínu

400 g konzervovaných krájených rajčat

75 g kešu oříšků, nejlépe namočených přes noc

250 ml vody

2 lžíce citronové šťávy

400 g nakrájeného tofu na kostky

sůl, pepř

Na oleji jsme opekli cibuli, česnek, zázvor a koření cca 15 minut. Přidali jsme rajčata, podle chuti osolili a opepřili a opět 15 minut povařili. Dali stranou, přidali kešu, vodu a citronovou šťávu a promixovali tyčovým mixérem dohladka. Do omáčky jsme přidali tofu a nechali chvíli prohřát v omáčce. Servírovali jsme k obědu s rýží a nasekaným koriandrem.