Tofu míchaná vejce



U receptů s tofu jde vždy hlavně o dochucení. Pro tento recept jsme zvolili černou vulkanickou sůl, která pro svou siřičitou chuť připomíná vajíčka a lahůdkové droždí, které je populárním dochucovadlem ve většině veganských receptech. Dalo by se říci, že chuťově připomínají sýr. Na dvě porce:

• půlka tofu

• půl lžičky černé soli

• lžíce lahůdkového droždí

• 5-6 menších žampionů

• šalotka

• špetka kurkumy a sladké papriky

• 2-3 lžíce vody

Na oleji jsme opekli šalotku s houbami. Na ně jsme nadrobili tofu, všechno koření a lahůdkové droždí a opékali asi 4 minuty. Poté jsme směs ještě podlili vodou a nechali trochu odpařit. Podáváme s opečeným rajčetem. Dobrou chuť🧡