U receptů s tofu jde vždy hlavně o dochucení. Pro tento recept jsme zvolili černou vulkanickou sůl, která pro svou siřičitou chuť připomíná vajíčka a lahůdkové droždí, které je populárním dochucovadlem ve většině veganských receptech. Dalo by se říci, že chuťově připomínají sýr. Na dvě porce:
• půlka tofu
• půl lžičky černé soli
• lžíce lahůdkového droždí
• 5-6 menších žampionů
• šalotka
• špetka kurkumy a sladké papriky
• 2-3 lžíce vody
Na oleji jsme opekli šalotku s houbami. Na ně jsme nadrobili tofu, všechno koření a lahůdkové droždí a opékali asi 4 minuty. Poté jsme směs ještě podlili vodou a nechali trochu odpařit. Podáváme s opečeným rajčetem. Dobrou chuť🧡
Comments