Každé sousto vyniká pestrou škálou chutí..u nás oblíbené jídlo v chladných dnech.
Potřebujeme na 4 porce:
2 nakrájené červené papriky
200 g nasekaných žampionů
300 g fazolových lusků
700 ml vody
2 lžičky kajenského pepře (chilli)
4 lžičky mleté papriky
šťáva ze 3 citronů
1 lžička šafránu
500 g rýže
konzerva kokosového mléka
nasekaný koriandr
Papriky, houby, lusky, chilli, mletou papriku a šťávu z 1 citronu dáme na pánev a restujeme asi 5 min, dokud zelenina nezačne měknout. Poté zasypeme rýží, šafránem, zalijeme mlékem a vodou a pod pokličkou přivedeme paleu k varu. Směs se snažíme moc nemíchat a vaříme cca 45 min. Poté vmícháme zbytek šťávy z citronů, naservírujeme do misek a ozdobíme koriandrem.
Kommentare