Zapečené patizony



Potřebujeme patizony, bylinková sůl, pepř, kari koření, kuřecí maso, cibule, porek, žampiony, rajčata, parmezán.


Malé žluté vyzrálé patizony seřízneme v užším místě, tam kde je stopka aby rovně stály. Opačnou stranu seřízneme tak, aby nám vznikl dostatečný otvor k vydlabání semen. Polévkovou lžící vydlabeme semínka a vyčistíme dutinu patizonu, aby vzniklo dost prostoru k plnění. Vydlabané patizony posolíme bylinkovou solí a necháme odstát. Mezi tím připravíme náplň, která je z kategorie co dům dá-kuřecí maso pokrájíme na drobné kousky, krátce orestujeme spolu s cibulí, pórkem a žampiony. Směs okořeníme solí, pepřem a špetkou kari koření. Nakonec přidáme nadrobno pokrájená rajčata, aby směs byla vláčnější. Připravenou směs pečlivě naplníme do patizonů a zasypeme parmezánem.


Pečeme v horkovzdusne troubě na 160°C přibližně 40 minut. Variantou může být použití například mletého masa s různou zeleninou a různými druhy sýrů. Jako příloha už obvykle postačí zeleninový salát.