Potřebujeme na ni:
1 cibuli
3 stroužky česneku
1 l zeleninového vývaru
kokosové mléko
zázvor
citron či limetka
koriandr
1 lžíce oleje
hrst žampionů
3 mrkve, 1 petržel
fazolové lusky
sůl, pepř
Nakrájeli jsme si cibuli na měsíčky, mrkev a petržel nastrouhali na tenké plátky škrabkou, česnek a žampiony na plátky a fazolky rozkrojili na půl. Cibuli jsme opekli, přidali žampiony, česnek, fazolky a zalili vývarem. Poté přidali mrkev a petržel a zalili kokosovým mlékem, lžičkou naškrabali zázvor a okořenili. Před podáním jsme zakapali citronem a zasypali hrstí nakrájeného koriandru. Polévku dáváme ke snídani, nebo před hlavním chodem k obědu, či jako hlavní chod doplněné o tofu nebo tempeh.
Comments