Zeleninová polévka


Potřebujeme na ni:

1 cibuli

3 stroužky česneku

1 l zeleninového vývaru

kokosové mléko

zázvor

citron či limetka

koriandr

1 lžíce oleje

hrst žampionů

3 mrkve, 1 petržel

fazolové lusky

sůl, pepř


Nakrájeli jsme si cibuli na měsíčky, mrkev a petržel nastrouhali na tenké plátky škrabkou, česnek a žampiony na plátky a fazolky rozkrojili na půl. Cibuli jsme opekli, přidali žampiony, česnek, fazolky a zalili vývarem. Poté přidali mrkev a petržel a zalili kokosovým mlékem, lžičkou naškrabali zázvor a okořenili. Před podáním jsme zakapali citronem a zasypali hrstí nakrájeného koriandru. Polévku dáváme ke snídani, nebo před hlavním chodem k obědu, či jako hlavní chod doplněné o tofu nebo tempeh.