Zeleninová tofu směs.



Na super rychlou a snadnou večeři (2 porce) potřebujeme:

1 balíček tofu s chilli (180 g)

1 cibule

2 lžíce olivového oleje

200 g zelených fazolových lusků

5 ks větších hnědých žampionů

Sůl, pepř, provensálské koření.


Na větší pánvi jsme nechali nahřát olivový olej a přidali k němu pokrájenou cibuli. Po krátkém restování jsme přidali fazolové lusky, sůl, pepř a bylinky a opět nechali zhruba 3 minuty restovat. Okapané tofu jsme pokrájeli na pravidelné kostky a přidali je ke směsi na pánvi. Opět jsme zhruba 3 minuty vše společně tepelně upravovali. Nakonec jsme ke směsi přidali na plátky pokrájené žampiony a vše promísili a dále krátce restovali, dokud nebyly žampiony upravené na skus.

Pokrm je vhodný podávat jako lowcarb večeři. Případně lze servírovat vychlazené, jako odpolední svačinu.