top of page

Bezlepkový quiche




Těsto:

100g namletých vloček

75g mandlové mouky

lžička soli

1 vejce

5 lžic ghi

2 lžíce namleté lněné semínko


Náplň:

nakrájená malá cuketa

2 nakrájené jarní cibulky

2 vejce

ricotta sýr

kousek Feta sýru (jen na chuť)

olivový olej

pár rozpulených cherry rajčátek

hrst bylinek (kopřiva, bazalka, ...)


Ingredience na těsto jsme společně pomalu promíchali a vypracovali v těsto, které dali odležet do lednice na hodinu. Mezitím si připravili náplň, kde jsme nakrájenou zeleninu společně na pánvi opekli, poté přidali sýry a bylinky. Na závěr ke směsi přidali rozšlehaná vejce. Těsto jsme dali na pečící papír, na něj další pečící papír, přes který jsme těsto vyváleli. Přendali do formy, spodní část propíchali vidličkou. Dali péct do předehřáté trouby na 10-15minut. Náplň jsme nalili na těsto a dali dopéct do trouby na 30minut.

bottom of page