top of page

Dušené zelí s dýní a brusinkami



• 1 cibule

• 2 stroužky česneku a 2 cm zázvoru, oboje nastrouhané

• celou skořici, bobkový list

• 500 g červeného zelí

• 300 g dýně

• jablečný mošt

• hrst nasekaných sušených brusinek

• nasekaná snítka čerstvého tymiánu a rozmarýnu

• šťáva z 1/2 citronu

Na oleji jsme opekli cibulku, přidali zelí a dýni a chvíli opékali. Pak jsme přidali brusinky, česnek a zázvor a nechali půl minuty rozvonět. Pak jsme přidali mošt, aby hladina dosahovala po úroveň zelí, přidali skořici a bobkový list a nechali dusit, dokud zelí nezměklo. Nakonec jsme přidali šťávu z citronu, bylinky a sůl na dochucení. Podávali jsme s vejcem a hovězím karbanátkem. Dobrou chuť🧡

bottom of page