500 g mletého krůtího masa - my si namleli vlastní z horního stehna
240 g suché cizrny - plechovka 400g
2 vejce
Koření dle chuti - my jsme použili půl hrsti čerstvé listové petrželky nasekané najemno
Sůl
Pepř
Tzatziki
1 salátová okurka
250g Nízkotučný tvaroh
Kefír 1,5% tuku
Koření- buď kupované přímo na tzatziki
nebo čerstvý kopr, sušený česnek,
Sůl
Pepř
Namleli jsme cizrnu v mlýnku na maso(lze použit i tyčový mixér. Smíchali s kořením a dvěma vejci. Pokud je hmota moc řídká, lehce zahustíme kukuřičnou strouhankou-my přidali cca 1 polévkovou lžíci a bylo to akorát.
Potom jsme vytvarovali kuličky asi do velikosti golfového míčku a pekli na plechu vymazaném olejem 30 minut na 170 stupňů. Než se nám kuličky upekly připravili jsme tzatziki. Nastrouhali jsme salátovou okurku posolili a nechali jsme odpočinout. Potom jsme z okurky vymačkali vodu a přidali tvaroh a pro doladění konzistence jsme přidali kefír- aby výsledek nebyl ani moc tekutý ani moc tuhý. My měli hodně vodnatou okurku a přidali jsme jen kapku kefíru pro chuť. Pak jsme přidali koření dle chuti.
Comments