top of page

Kuře s chřestem, špenátem a omáčkou ze zeleného pepře

  • Obrázek autora: GoMango
    GoMango
  • 2. 11. 2020
  • Minut čtení: 1

Aktualizováno: 18. 5. 2021


ree

Dnešní recept je pro všechny maminky k nedělnímu dni matek a také pro jejich děti, aby k této příležitosti mohly svým maminkám uvařit zdravou s chutnou večeři🌼


•půl kila kuřecích prsou

•svazek chřestu

•špenát •2 stroužky česneku

•150 ml vývaru nebo vody •vanička ricotty

•zelený pepř v nálevu

•10 cm bíle části pórku

•sůl, pepř, muškátový oříšek, bobkový list

•sezam


Rozehřejeme 2 pánve s olejem. Na jednu dáme solí a pepřem ochucené kuřecí maso, na druhou stejně ochuceny chřest. Maso po opečeni do zlatova odstavíme. Chřest po asi 20 minutách opékaní (doporučujeme zakrýt pokličkou) ochutíme česnekem a sezamem, promícháme a ihned odstavíme.

Na pánvi po mase budeme dělat omáčku - opečeme na tenké kroužky nakrájený pórek a na pánvi po chřestu necháme dělat špenát. Pórek po chvíli zasypeme 1 lžíci zeleného pepře, zalijeme vývarem a vyklopíme ricottu. Po rozehřátí ricotty přidáme malý bobkový list (před podáváním vyndat), špetku muškátového oříšku sůl a pepř. Vrátíme maso do pánve a asi 2 minuty prohříváme. Špenát před odstavením ochutíme česnekem a solí. Pokrm na talíři zasypeme černým sezamem.

Dobrou chuť🧡

Komentáře


Recepce telefon

Po - Pá 8:00-19:00

Ne      15:00-19:00

Kontaktujte nás:

+420 725 412 063

gomango@gomango.cz

GoMango, s.r.o.

Hradečnice 995, 

Hradec Králové 9, 500 09

bottom of page