top of page

Podzimní hustá zeleninová polévka



V zelenině se meze nekladou. My jsme použili:

• 3 řapíky celeru

• 4 mrkve

• 2 žluté cibule

• rajčatový protlak

• plechovka cizrny

• 500 ml vývaru

• dýňové pyré (můžete použít i kousky pečené dýně)

• zelenou část pórku

• 500g čerstvého špenátu (nebo kapusty)

• 2 hrsti mraženého hrášku

• sůl, pepř dle chuti

• 1 lžička uzené papriky, 1 lžička chilli, 1 bobkový list, 2 lžičky oregana a 2 lžičky sušeného rozmarýnu (nebo snítka čerstvého)

Nejprve jsme rozehřáli lžíci oleje v hrnci a začali opékat cibuli, mrkev a celer. Ujistěte se, že mrkev a celer jsou nakrájené na přibližně velké kousky. Až trochu změknou, přidáme všechno koření, protlak, pyré a vývar. Směs osolíme, opepříme a přidáme ještě cizrnu. Takto necháme 10 minut vařit, než přidáme pórek, špenát a hrášek. Necháme povařit, až špenát slehne a nakonec ještě dochutíme solí, pepřem a případně jakýmkoliv jiným kořením, které jsme přidávali na začátku. Podáváme postrouhané parmazánem. Dobrou chuť🧡

bottom of page