top of page

Přílohová zelenina



Skvělé na ní je, že můžete vymyslet nekonečné variace zeleninové přílohy - dle sezóny a nebo i dle chuti. Zeleninu v sezóně je vhodné konzumovat

i čerstvou, zatímco ostatní, například mraženou zeleninu, je nutné tepelně upravit. My jsme si připravili dušené bílé zelí se žlutou cuketou

a nožičky žampionů portobello. Směs jsme ochutili solí, pepřem, kmínem a česnekem a dusili jsme podlité vývarem. Pokud můžete, směs nejprve

podlijte bílým vínem, aby dostala příjemnou nasládlou chuť. Portobello jsme si potřeli olejem, solí a kmínem a rozklepli do něj 1 vejce.

K tomu jsme si na plech připravili batátové hranolky - na 1 velký batát jsme použili 2 PL oleje a pekli jsme je společně s žampiony 15 minut,

poté jsme na žampiony dali sýr, hranolky jsme otočili a pekli dalších 10 minut. Hranolky jsme solili až po vyndání z trouby.

bottom of page