top of page

Quiche - slaný koláč s brokolicí a sušenými rajčaty



na těsto:

- 300 g celozrnné špaldové mouky

- 130 g přepuštěného másla (+ 20 g na vymazání formy)

- 30 ml vody

- 2 vejce

- 200 g cizrny v suchém stavu na zatížení těsta

- sůl a pepř


náplň:

- 400 g naporcované uvařené brokolice

- 200 g sýra cottage

- 5-6 vajec

- 1 mozzarela

- 20 g sušených rajčat bez oleje

- sůl, pepř a muškátový oříšek


Nejprve jsme si připravili těsto, bude totiž alespoň 30 minut odpočívat v lednici a můžete si mezi tím uvařit brokolici.

Máslo jsme rozehřáli, nechali trochu vychladnout a přidali všechny tekuté ingredience. Odměřili mouku, přesyli, přidáli koření a

zapracovali do ni tekuté ingredience. Ve fólii zabalené těsto jsem dali do lednice. V osolené vroucí vodě jsme uvařili naporcovanou brokolici, změkla asi za 10 minut.

Připravili jsme si formu o průměru 25 cm a vymazali máslem. Také jsme zapli troubu na 180°C. Po půl hodině jsme vyndali těsto, rozváleli na pomoučené pracovní desce a válečkem opatrně přenesli na formu. Ořezali jsme zbytky přečuhujícího těsta, zabalili do fólie, ve které těsto odpočívalo a dali do mrazáku na příští použití.

Těsto jsme zakryli pomačkaným pečícím papírem a zatížili cizrnou. předpékali jsme asi 12 minut. Mezi tím jsme smíchali tekuté ingredience do náplně a okořenili je.

Po vytažení z trouby jsme těsto pokladli brokolicí, rajčaty a zalili smíchanou směsí. Takto jsme pekli 40 minut zakryté alobalem na teplotu 190°C

a dopékali 25 minut odkryté, až směs ztuhla a měla zlatavý povrch. Dobrou chuť!🧡

bottom of page