Recept pro 3 strávníky, ideální k obědu, v den sportovní aktivity…
Co budeme potřebovat?
150g rýže (Basmati či rýže na rizoto)
100g quinoa semínek
1 červené cibule
houby (čerstvé či sušené)
2dcl bílého vína
2 lžíze olivového oleje
4 lžíce rýžového oleje
studená voda na podlévání
sůl, pepř, tymián
(bílkoviny lze doplnit – tuňákem, sýrem či tofu)
V teflonové pánvi na rozpáleném rýžovém oleji opečeme červenou cibulku, přidáme rýži a vodou propláchnutá semínka quinoa. Opékáme 3-5 minut.
Směs podlijeme bílým vínem a víno necháme odpařit. Přidáme houby, sůl, pepř a koření (sušené houby předem namočíme a necháme okapat).
Postupně na pánvi podléváme vodou a za občasného míchání necháme rýži i semínka změknout.
V závěru můžeme přidat tuňáka, sýr či na malé kousky nakrájené tofu.
Servírujeme zakápnuté olivovým olejem.
Comments