Quinoa rizoto s houbami



Recept pro 3 strávníky, ideální k obědu, v den sportovní aktivity…

Co budeme potřebovat?

150g rýže (Basmati či rýže na rizoto)

100g quinoa semínek

1 červené cibule

houby (čerstvé či sušené)

2dcl bílého vína

2 lžíze olivového oleje

4 lžíce rýžového oleje

studená voda na podlévání

sůl, pepř, tymián

(bílkoviny lze doplnit – tuňákem, sýrem či tofu)

V teflonové pánvi na rozpáleném rýžovém oleji opečeme červenou cibulku, přidáme rýži a vodou propláchnutá semínka quinoa. Opékáme 3-5 minut.

Směs podlijeme bílým vínem a víno necháme odpařit. Přidáme houby, sůl, pepř a koření (sušené houby předem namočíme a necháme okapat).

Postupně na pánvi podléváme vodou a za občasného míchání necháme rýži i semínka změknout.

V závěru můžeme přidat tuňáka, sýr či na malé kousky nakrájené tofu.

Servírujeme zakápnuté olivovým olejem.