…aneb oběd pro maratonce
Tento recept vytvořil při přípravě na PIM Maraton 2013 Jakub Petera, aby nasytil všechny statečné běžce, kteří podpořili projekt GoManga – 7 Statečných…
Co budeme potřebovat?
5 stroužků česneku
sušená rajčata
špagety – nejlépe 100% semolinové
olivový olej
Dále můžeme použít:
parmazán/jiný tvrdý sýr
rukolu
olivy
šunku (výběrová/od kosti)
slunečnicová semínka
…
Postup:
Na cca. 8-10 minut dáme vařit semolinové špagety až do stavu „al dente“ (stav mezi tvrdou a rozvařenou těstovinou). Na pánvi orestujeme česnek společně s nakrájenými sušenými rajčaty, olivami a přísadami dle chuti. Špagety scedíme, v množství maximálně dvou hrstí servírujeme na talíř, posypeme restovanými rajčaty, olivami, doplníme čerstvou rukolou, strouhaným sýrem, zakapeme olivovým olejem.
Hotovo!
Protože toto jídlo obsahuje spoustu sacharidů, které využijete pro svůj trénink, je dobré tento skvělý oběd zapít proteinovým koktejlem pro vyvážení denního příjmu bílkovin.
Comments