Bezlepkové kapustové karbanátky s tofu



Potřeba je kapusta, uzené tofu, 2 vajíčka, lilek, sůl, pepř, majoránka, česnek, popřípadě Jizerka či jiná bezlepková mouka (nemusí být vůbec)

Půl kapusty nakrájíme na malé kousky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přebytečnou vodu vymačkáme. Lilek a tofu nakrájíme na malé kousky a zlehka podusíme na pánvi. Kapustu, lilek a tofu smícháme dohromady s vajíčkem a kořením, vymačkáme česnek.

Můžeme přidat polévkovou lžíci bezlepkové mouky, ale pokud si namočíte ruce do studené vody, placičky jdou dělat i bez ní. Placičky dáme buď na pečící papír a pečeme v troubě, nebo na pánvi, dokud nejsou karbanátky hotové. Podáváme s opečeným lilkem a jinou kořenovou zeleninou a zeleninovým salátek z rukoly, polníčku, rajčat, nastrouhané mrkve a zálivkou z 1 lžíce octa, 2 lžic olivového oleje, 5 lžic vody, soli, pepře a česneku