Cibulová polévka se ztraceným vejcem



Na cibulovou polévku potřebujeme 5-6 cibulí, 1 lžíci oleje, sůl, pepř, vodu, pažitku. K přípravě ztraceného vejce, vodu, ocet a vajíčko.

Cibuli na polévku nakrájíme a na lžíci oleje orestujeme. Zalijeme 1 litrem vody, osolíme, opepříme, můžeme přidat chilli papričku, pažitku a vaříme. Polévku po 15 min rozmixujeme tyčovým mixérem.

V dalším hrnci ohříváme vodu do které dáme lžíci octa a zlehka osolíme. Na dně vody se začnou tvořit bublinky, rozmícháme vodu lžící a do víru vody vložíme syrové vejce. Jak se vejce zacelí, necháme v ní cca 4-5 minut a poté vložíme do polévky.

Polévka je vhodná jako oběd i večeře